Moj otrok - moj navdih

V pričakovanju otroka me je zajela bambusmania. Začela se je že pred rojstvom moje drugorojenke Elene, le da se takrat tega nisem zavedala. V zadnjih dveh mesecih pred njenim rojstvom sem začela pripravljati vse potrebno za njen prihod in se tako nevede skozi »bejbimanio« zapletla v »bambusmanio«.

Bil je julij 2015, najbolj peklenski mesec v zgodovini uradnih vremenskih meritev. Vročina mi sicer zelo ugaja, saj sem po naravi zelo zmrzljiva, a ko si v zadnjem trimesečju nosečnosti in tvoje srce prečrpava skoraj enkrat več krvi kot sicer, nagonsko hrepeniš po svežini, senci in morju. Zaradi visoke in rizične nosečnosti smo se takrat odločili kar za slovensko primorje. Tam sem našla vse udobje, ki sem ga potrebovala v spremstvu mojih najdražjih. V senci borovcev sem kar ob jutranji kavi (brez katere ne funkcioniram normalno) spisala seznam potrebnih stvari, ki jih potrebujem pred prihodom moje princeske. Mogoče mi bo katera mamica očitala pitje kave v visoki nosečnosti. Ampak jaz brez nje res ne delujem normalno. Če bi že takrat vedela za bambusove lončke Ecoffee Cup, bi definitivno eden bil z menoj na potepu. Kava je bila moja sladka in edina pregreha med nosečnostjo, ki mi je pomagala pri dvigovanju ekstra nizkega pritiska (ta se je zjutraj vedno vrtel okoli 85/45). Pa se vrnimo na seznam. Tokrat sem bila že veliko bolj vešča pri pisanju vsega potrebnega ob rojstvu otroka, kot pri Nei, moji prvorojenki. Pri njej sem začela sestavljati seznam že kmalu po morfologiji ploda (da ja ne bi kaj manjkalo). Za tiste, ki seznama še nimate prilagam kar mojega TUKAJ.

Moj seznam stvari za novorojenčka - za v porodnišnico in prihod domov: 

seznam-stvari-za-novorojencka-sandra-bera

V naslednjih dneh so sledili sladki nakupi in zadnje priprave vseh cotk ter opreme za Elenin prihod. A nakupi niso stekli tako gladko, kot pisanje seznama. Ugotovila sem, da se je v sedmih letih veliko stvari spremenilo. Ponudba izdelkov za novorojenčka je bila veliko bolj bogata kot prej. Tako, da sem zopet pri določenih izdelkih naredila celo raziskavo pred, med in po nakupu. Na primer tetra plenice. Pri Nei sem sedem let pred tem kupila komplete tistih belih, navadnih iz bombaža in brez robov ter nekaj takšnih z enobarvnim potiskom W. D. junakov. In to je to. Sedaj pa sem imela na izbiro cel kup različnih tetra plenic. Razlikovale so se v dimenzijah, barvah, vzorcih in materialu. Odločila sem se za tiste, ki so mi bile na otip in oko najbolj všečne. Izbrala sem komplet klasičnih bombažnih in komplet barvnih iz bambusovih vlaken. In tu se je začela moja bambusmania. Bambusove tetra plenice so me s svojo neverjetno nežnostjo in prijetnim dotikom očarale. Eleno sem rodila v vročinskem valu na + 40° C. Bambusove tetra plenice so se izkazale kot najboljša izbira za te vroče dni. Za razliko od bombažnih, delujejo termoregulacijsko, so super vpojne in se izredno hitro sušijo. Odlična izbira za mojo Eleno, ki se je že od rojstva veliko potila v glavico. Zaradi visokih vročin je bila Elena v svojih prvih dneh bolj nagica, kot oblečena. Med spanjem sem jo pokrivala le z lahko bambusovo tetra pleničko, ki jo je imela tudi za ninico. 

moj-otrok-moj-navdih-sandra-bera

Foto: Sandra Bera

Ko sem se nekega dne tudi sama zalotila, kako se po obrazu cartam z ninico, je na plan prišla zloženka “bambusmania”. Zdelo se mi je, da me povsod obdaja čarobni bambus. Ninica je bila Elenina tetra plenica iz bambusovih vlaken, na polici je bil bambus kot okrasna rastlina, na mizici pogrinjek iz bambusa, na omari pa sveža slika, ki jo je narisala moja prvorojenka Nea, na njej pa velika panda, ki je bambus. Vse je dejansko kričalo po bambusmaniji. Začutila sem silno vznemirjenje, tisti prijeten občutek, ko veš, da je to to. V tem trenutku je Elena še spala, jaz pa sem kot blisk odšla za računalnik in preverila ali je domena s tem imenom še prosta. In na moje veliko veselje je bila. Sledila je takojšnja registracija domene. Čeprav takrat še nisem ravno vedela kaj početi z njo. Šele nato je sledila raziskava, razvoj ideje in kako s tem naprej. Vem ja. Obrnjeno na glavo. A vedela sem, da je bambus pravo izhodišče, kar so nadaljnja raziskovanja le potrdila.

Bambusove tetra plenice so bile najboljša izbira iz seznama in so še danes Elenine stalne spremljevalke. Po dveh letih in tisočih pranjih, so še vedno nebeško mehke, super vpojne in živahnih barv. Priporočam jih vsem novopečenim mamicam in tistim, ki to še boste. V spletni trgovini Bambusmania.com vam na enem mestu ponujamo vrhunske izdelke znamke PULP za vašega novorojenčka. Pokukajte v naš oddelek otroške opreme in se prepustite bambusmaniji. Navdušeni boste nad očarljivim dotikom mehkobe bambusa!