Bambusmania za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo. | VEČ INFO | RAZUMEM
NAROČANJE

Kako opravim nakup?

Željene izdelke dodaš v košarico s klikom na ikono košarice v zgornjem desnem kotu zaslona, klikneš povezavo »Nakup«, vpišeš svoje podatke in paket je že na poti.

Lahko dobim promocijski kupon z ugodnostjo?

Za prvi nakup ti priznamo 10% popust na celotno vrednost naročila z uporabo kode "10NEW". Ta popust velja tudi za izdelke v akciji.

V naših e-novicah redno pošiljamo promocijske ponudbe ter kupone s kodami za popust. Nanje se lahko prijaviš na prvi strani Bambusmania.com in tako dobiš kupon s popustom za -8 % na celotno naročilo.

Prejel/-a sem promocijski kupon z ugodnostjo. Kako ga izkoristim oz. kje vpišem kodo za popust?

Čisto preprosto! Na en nakup lahko izkoristiš en kupon. To storiš tako, da kodo za popust vneseš v okvirček »Uporabi kodo popusta« na drugem koraku košarice ter nato klikneš polje »Uporabi popust«.

Po vpisu kode za popust se je zvišal strošek poštnine. Zakaj?

Bambusmania.com nudi brezplačno pakiranje in poštnino za vse nakupe v skupni vrednosti 60 EUR in več. Če vrednost tvojih artiklov minimalno presega znesek 60,00 EUR, se lahko zgodi, da po vpisu kode vrednost pade pod 60 EUR, zato brezplačno pakiranje in poštnina ne veljajo več.

Promocijski kupon/koda ne deluje. Kaj naj naredim?

Če se ti je izpisal napis »Koda kupona ni veljavna«, potem je verjetno koda že potekla.

V kolikor je koda veljavna, najprej preveri, če si kodo vpisal/-a pravilno in kliknil/-a »Uporabi popust«.

Če težava ni rešena preveri naslednje:

(1) Ali uveljavljaš popust na izdelek, ki je že v akciji? Popusti se namreč ne seštevajo, zato promocijske kode za popust ne moraš  koristiti za izdelke, ki so že v akciji.

(2) Ali je zahtevan poseben pogoj nakupa za uveljavitev kode (npr. minimalni znesek v košarici 20 EUR)?

Kako vem ali sem sploh oddal/-a naročilo?

Po uspešno oddanem naročilu prejmeš potrditveno e-pošto, da je tvoje naročilo sprejeto. V tem sporočilu prejmeš številko naročila, seznam proizvodov, ki si jih naročil/-a in končno ceno paketa.

Ali se je za oddajo naročila potrebno registrirati?

Za oddajo naročila registracija ni potrebna, za naročanje potrebujete zgolj par minut. Željene artikle najprej dodaš v košarico in zatem na blagajni izbereš način plačila, vpišeš svoje podatke in na koncu potrdiš naročilo. Po uspešni oddaji naročila boš na navedeno e-pošto prejel potrditveno sporočilo.

Oddal sem naročilo preko spleta, nato pa dobil obvestilo, da naročenega blaga nimajo na zalogi, blago pa je bilo že plačano. Kakšne so moje pravice?

V tem primeru nas kontaktiraj na info@bambusmania.com.

V kolikor se odločiš za odstop od pogodbe, bo plačilo vrnjeno v najkrajšem možnem času.

V kolikor želiš na izdelek počakati (v primeru, da je izdelek na voljo pri dobavitelju), te bomo sproti obveščali o možnem roku dostave. 

NAČINI PLAČILA

Kako lahko plačam izdelke?

Bambusmania.com ponuja tri načine plačila:

(1) plačilo po povzetju dostavljavcu iz dostavne službe (z gotovino),

(2) plačilo po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja in

(3) plačilo s sistemom Paypal na račun podjetja.

Način plačila izbereš ob zaključku nakupa.

Lahko dobim originalni račun na podjetje?

Seveda! V opombe ob naročilu vpiši podatke podjetja in davčno številko. Originalni račun bomo dodali kar v paket.

Naročilo želim plačati preko predračuna. V kolikšnem času ga bom prejel?

Po zaključku naročila boš na navedeno e-pošto prejel potrditveno sporočilo o uspešno oddanem naročilu, nato pa še e-pošto z vsemi potrebnimi podatki za izvedbo nakazila kupnine. Da bi lahko tvoje artikle kar najhitreje odposlali, nam lahko po izvedenem plačilu posreduješ potrdilo o plačilu na info@bambusmania.com.

DOSTAVA

S katero dostavno službo bo odposlano moje naročilo?

Vsa naročila odpošiljamo z dostavno službo GLS.

Kakšen je strošek poštnine?

Če vrednost naročila presega 60 EUR, so stroški pakiranja in poštnine brezplačni. Za naročila do 30,00 EUR je cena pakiranja in poštnine 3,90 EUR, za naročila v vrednosti od 30,01 EUR do 59,99 EUR je cena pakiranja in poštnine 2,90 EUR.

Kako poteka dostava mojega naročila?

1. korak: Bambusmania.com prejme naročilo, pripravi paket ter pošlje potrebne podatke dostavni službi GLS - vključno z e-pošto in/ali mobilno telefonsko številko prejemnika. Tako se aktivirajo možnosti obveščanja s strani dostavne službe.

2. korak: Obveščanje o predvidenem časovnem okvirju dostave. Dostavna služba ti bo poslala SMS/e-pošto in te na ta način obvestila o približnem času dostave, dostavljavec pa te bo pred samo dostavo še poklical na telefonsko številko, navedeno ob naročilu.

3. korak: Možnosti za dostavo, ki so na voljo. Pošiljka bo dostavljena s strani dostavne službe GLS. Če ob dostavi nisi dosegljiv, ti bo dostavljavec iz dostavne službe pustil obvestilo, da je skušal vročiti paket in sporočil nov datum dostave paketa ali pa te bo enostavno poklical, da se dogovorita za točen čas in način prevzema.

Ste nestrpni in komaj čakate, da paket prispe na vaš dom? 

Takoj po odpremi naročenega paketka prejmemo od dostavne službe prevozno številko paketa, ki vam jo posredujemo na vašo e-pošto. S to številko paketa lahko sledite svoji pošiljki kadarkoli tako, da: a) prevozno številko paketa vpišete na povezavi: https://gls-group.eu/SI/sl/sledenje-posiljki ali b) pokličete dostavno službo na 01 500 11 50.

Kaj se zgodi, če me v času dostave ni doma?

Pošiljka bo dostavljena s strani dostavne službe GLS. Če ob dostavi nisi dosegljiv, ti bo dostavljavec iz dostavne službe pustil obvestilo, da je skušal vročiti paket in sporočil nov datum dostave paketa ali pa te bo enostavno poklical, da se dogovorita za točen čas in način prevzema. Dostava je možna le dopoldan. V kolikor ti dostavljavec ne pusti obvestila o poskusu vročitve paketa, nam piši na info@bambusmania.com, da preverimo status paketa.

Kdaj dobim naročeno?

Dostavni čas je 2-6 delovnih dni. Pakete odpremljamo 2x/teden, in sicer:

(1) za prejeta naročila od ponedeljka popoldan do četrtka dopoldan se paketi odpremijo v četrtek popoldan,

(2) za prejeta naročila od četrtka popoldan do ponedeljka dopoldan se paketi odpremijo v ponedeljek popoldan. V kolikor bi se nam karkoli zalomilo ali bi zmanjkalo zalog te obvestimo.

Kako naj vem, kdaj mi bo paket dostavljen?

Dostavna služba ti bo poslala SMS/e-pošto in te na ta način obvestila o približnem času dostave, dostavljavec pa te bo pred samo dostavo še poklical na telefonsko številko, navedeno ob naročilu.

Pošiljki lahko tudi sami sledite. Takoj po odpremi naročenega paketka prejmemo od dostavne službe prevozno številko paketa, ki vam jo posredujemo na vašo e-pošto. S to številko paketa lahko sledite svoji pošiljki kadarkoli tako, da:

a) prevozno številko paketa vpišete na povezavi: https://gls-group.eu/SI/sl/sledenje-posiljki ali

b) pokličete dostavno službo na 01 500 11 50.

Od naročila je minilo že 10 dni, pa nisem dobil/-a paketa. Zakaj?

Razlogov je lahko več, in sicer:

(1) preveri na e-pošti, ali je bilo naročilo uspešno oddano (ob uspešnem naročilu prejmeš potrditveno e-pošto s podatki o naročilu),

(2) v kolikor si označil/-a plačilo po predračunu (UPN  nalogu), preveri, če si poravnal/-a znesek (v tem primeru je paket odposlan šele po prejetem plačilu na TRR podjetja).

(3) v kolikor ni nič od tega, kontaktiraj Center za pomoč uporabnikom na info@bambusmania.com ali po kontaktnem obrazcu, da ugotovimo kje se je zalomilo.

IZBIRA DARILA

Kako naj izberem darilno zavijanje?

Darilno zavijanje lahko izbereš v kombinaciji z izbranimi izdelki iz trgovine tako, da darilno zavijanje dodaš v košarico s klikom na gumb  »Dodaj v košarico«.

Ali lahko sestavljeno darilo prevzame kar obdarjena oseba?

Seveda! Izbrano in nobel zavito darilo lahko pošljemo neposredno obdarjeni osebi. Ob koncu nakupa v košarici dopiši željeni naslov dostave. 

Kako pošljem personalizirano sporočilo?

V kolikor želiš darilu dodati še personalizirano sporočilo, ga preprosto vpiši v opombe ob zaključku nakupa.

VRAČILA IN MENJAVE

Ali lahko vrnem kupljeno blago?

Kupljeno blago lahko vrneš v 14 dneh po prevzemu. Blago mora biti nepoškodovano in nerabljeno ter v originalni embalaži. V primeru vračila blaga si kot kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi, t.j. strošek poštnine. Priložiti moraš tudi kopijo računa in obrazec o odstopu od pogodbe, ki ga lahko preneseš TU. O željenem vračilu nas obvesti na info@bambusmania.com.

Ali lahko blago zamenjam?

Zavedamo se, da pravi vtis o artiklu pridobiš šele ob ogledu v živo. Zato ti nudimo 30-dnevno garancijo zadovoljstva in ti z veseljem pomagamo ter omogočimo zamenjavo artiklov. Te nam vrni na naslov, s katerega si pošiljko prejel, zraven pripiši vzrok vračila in artikle, za katere bi jih rad zamenjal. Priloži račun. Naslov za vračilo je napisan na računu. Blago mora biti nepoškodovano in v originalni embalaži. V primeru menjave se lahko obrneš tudi na Center za pomoč uporabnikom na info@bambusmania.com ali po kontaktnem obrazcu, ki te bo v kratkem kontaktiral in usmeril glede postopka menjave. 

Kdo krije strošek poštnine v primeru zamenjave blaga?

V primeru, ko je blago brezhibno, torej nima napake, in ga želiš zamenjati za drugo blago, kriješ stroške, ki nastanejo pri menjavi, t.j. strošek poštnine. Kadar pa želiš zamenjati blago z napako, strošek poštnine krijemo mi.