Bambusmania za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo. | VEČ INFO | RAZUMEM

O NAS

Ste nori na bambus in okolje, v katerem živite? Tudi mi. Spletna trgovina bamusmania.com je plod uresničitve ideje iz leta 2015, da bi na enem mestu prodajali izdelke iz bambusa, ki so ljudem, živalim in naravi prijazni. Pridružite se nam in postanite del nobel in okolju prijaznega življenjskega stila.

Podatki o podjetju

NOBEL, spletna trgovina in storitve, Sandra Bera s.p., Letuš 171C, 3327 Šmartno ob Paki, Slovenija E-pošta: info@nobel.si Davčna številka: 11481471 Matična številka: 7281625000


Naša nobel zgodba

O nas v parih besedah: Bambusmania - nobel&okolju prijazen življenjski stil! Bambusmania.com je prva slovenska spletna trgovina s trajnostnimi izdelki iz bambusa na enem mestu, ki s svojim načinom delovanja aktivno spodbuja okolju prijazen stil. Naš cilj je spodbuditi in omogočiti okolju prijazno potrošnjo. Verjamemo, da lahko vsak potrošnik pripomore k izboljšanem stanju okolja v katerem živimo in poskrbi, da bo prihodnost našega planeta ter bodočih generacij svetla.

Skrbno izbiramo proizvode izdelane iz kakovostnega bambusa, ki velja za eno izmed najhitreje rastočih rastlin na svetu. Proizvodi iz bambusa so biološko razgradljivi in se reciklirajo, zato tudi po zavrženju nimajo negativnega vpliva na okolje. »Več o bambusu.« Ker je za vsako proizvodnjo in potrošnjo potrebno material najprej pridobiti iz narave, je izredno pomembno, da se v naravo in njen ekosistem tudi vlaga. Brez zdravega in vzdrževanega ekosistema ni ogrožena le narava sama. Dolgoročno so ogrožene tudi celotne lokalne skupnosti ter ekonomija. Za ta namen bomo del sredstev od prodaje namenili okoljevarstvenim organizacijam. Te z aktivno zaščito in raziskavami zagotavljajo boljšo prihodnost celotnega planeta. »Več o donacija88.« Vsak naš kupec bo tako postal tudi del skupnosti, ki aktivno skrbi za okolju prijazno potrošnjo.

Naša ekipa

O nas | Bambusmania - nobel&okolju prijazen življenjski stil

mag. Sandra Bera
podjetnica in zagovornica trajnostne ekonomije

Sandra poskrbi, da se naša vizija uresniči skozi pester nabor proizvodov. Z njenim izjemnim poznavanjem trga ter ljubeznijo do narave vas bo bambusmania s ponudbo in nasveti za ponovno uporabo vedno znova navdušila.

O nas | Bambusmania - nobel&okolju prijazen življenjski stil

Barbara Bera, univ. dipl. prav.
okoljevarstvenica in študentka naravne zgodovine

Barbara pa bo poskrbela, da bodo namenjena sredstva v okviru donacija88 šla v prave roke. Z njenimi večletnimi izkušnjami na področju okoljevarstva in prostovoljstva v organizacijah za zaščito živali bo izbira organizacij vselej raznolika, transparentna in kredibilna.

O nas | Bambusmania - nobel&okolju prijazen življenjski stil

Dobavitelji

Sodelujemo z različnim blagovnimi znamkami s področja EU in Velike Britanije, ki s svojimi inovativnimi proizvodi delijo našo vizijo poslovanja. Odločili smo se za evropske dobavitelje in proizvajalce iz razloga minimiziranja ogljičnega odtisa ter transparentnega, preverljivega in marljivega načina poslovanja. Več o blagovnih znamkah.

Proizvodi iz bambusa in trajnostnih materialov

Vsako leto se za množično potrošnjo proizvede skoraj 250 milijonov ton plastičnih odpadkov, od tega pa v povprečju 5 milijonov ton pristane v oceanih. Zato smo se odločili v ponudbo vključiti izdelke iz bambusa, ki so lahko učinkovita alternativa nekaterim vsakodnevnim plastičnim proizvodom. Več o bambusu.

Budno spremljamo tudi različne inovacije, ki bi lahko prav tako služile istem namenu. V kolikor odkrijemo kaj novega, boste to zagotovo videli v naši spletni trgovini. Vsekakor pa smo veseli tudi vaših predlogov.

Spodbujamo in delimo nasvete za ponovno uporabo odsluženih izdelkov na različne načine. Hkrati pa vabimo tudi vse naše kupce k objavi idej.

O nas | Bambusmania - nobel&okolju prijazen življenjski stil
O nas | Bambusmania - nobel&okolju prijazen življenjski stil

Donacija88

Za vsakih 88 prodanih izdelkov bomo namenili 8,8 € okoljevarstvenim nevladnim organizacijam, ki z aktivno zaščito in raziskavami zagotavljajo boljšo in zeleno prihodnost. Ob nakupu vsakega izdelka pri nas tako prispevate 10 centov za donacijo. Več o Donacija88.

Zakaj donirati?

Okoljevarstvene nevladne organizacije si aktivno prizadevajo varovati in ohranjati naravo ter njene pomembne ekosisteme. Z analizami in raziskavami med drugim pripomorejo tudi k boljšem razumevanju človeškega vpliva na okolje tako globalno kot lokalno ter iščejo rešitve na tem področju. Potrebe prebivalstva presegajo zmožnosti tega planeta, zato je pomembno vložiti v organizacije, ki skrbijo za prihodnost vseh nas.

O nas | Bambusmania - nobel&okolju prijazen življenjski stil