Bambusmania za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo. | VEČ INFO | RAZUMEM

Splošni pogoji poslovanja

Zakaj-bambus

Splošni pogoji poslovanja in upravljanje

Podatki o podjetju, ki upravlja spletno trgovino bamusmania.com

NOBEL, spletna trgovina in storitve, Sandra Bera, s.p., Letuš 171C, 3327 Šmartno ob Paki, Slovenija

Davčna številka: 11481471 | Matična številka: 7281625000 | TRR: SI56 6100 0001 6917 341 | e-pošta: info@nobel.si, info@bambusmania.com


Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Bambusmania, pravice in dolžnosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med njima. Sestavljeni so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 (Splošno uredbo o varstvu podatkov - GDPR), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.


Vrste uporabnikov

Uporabnik spletne trgovine lahko opravi nakup kot gost ali član. Gost je dolžan pred opravljenim nakupom zagotoviti vse zahtevane podatke za uspešno izvedbo naročila. Vsak uporabnik lahko postane član s preprosto registracijo v spletni trgovini in mu tako ni potrebno vpisovati podatkov ob vsakem nakupu.

Ob registraciji pridobi gost uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. V kolikor uporabnik želi spremeniti osebne podatke, lahko to stori v uporabniškem profilu.

Član opravi nakup hitreje, ima vpogled v pretekle nakupe ter si lahko sestavi seznam želja za prihodnje nakupe.


Dostopnost informacij

Spletna trgovina Bambusmania se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 • - identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • - kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (kontaktni obrazec, elektronska pošta, telefon),
 • - bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • - dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • - pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • - vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • - način plačila in dostave,
 • - časovno veljavnost ponudbe,
 • - rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • - pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba proizvodov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba ter cene v spletni trgovini Bambusmania ažurirajo in spreminjajo pogosto. Cene proizvodov v spletni trgovini so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.


Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Bambusmania in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Bambusmania kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.


Načini plačila

Spletna trgovina Bambusmania omogoča naslednje načine plačila:

 • - plačilo po povzetju dostavljavcu iz dostavne službe GLS (z gotovino),
 • - po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja in
 • - s PayPal-om na račun podjetja.


Provizija za plačilo

 • - Provizija, ki jo plačate ob plačilu po predračunu ali s PayPal-om je odvisna od banke pri kateri imate odprt račun oziroma od PayPal-a.

Transakcijski račun za plačilo po predračunu: IBAN SI56 6100 0001 6917 341 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA).

PayPal račun: info@nobel.si


Dostava

 • Način in strošek dostave:

Naročilo bo dostavljeno s strani dostavne službe GLS. V kolikor vrednost naročila presega 60 EUR, so stroški pakiranja in poštnine brezplačni. Za naročila do 30,00 EUR je cena pakiranja in poštnine 3,90 EUR, za naročila v vrednosti od 30,01 EUR do 59,99 EUR je cena pakiranja in poštnine 2,90 EUR. V primeru plačila po predračunu (UPN nalogu) se paket odpremi, ko plačilo prispe na račun.

 • Dostavni čas:

Dostavni čas je 2-6 delovnih dni od dneva naročila.

Pakete odpremljamo dvakrat tedensko, in sicer: (1) za prejeta naročila od ponedeljka popoldan do četrtka dopoldan se paketi odpremijo v četrtek popoldan, (2) za prejeta naročila od četrtka popoldan do ponedeljka dopoldan se paketi odpremijo v ponedeljek popoldan.

Kupec bo o morebitni spremembi dostavnega časa obveščen preko e-pošte. O natančnem času dostave bo kupca obvestila dostavna služba.


Izdaja računa

Bambusmania ob dostavi naročenih proizvodov kupcu pošlje račun v paketu z naročenimi izdelki in/ali v .pdf formatu na elektronski naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.
Darilni bon Bambusmania

Darilni bon je vrednostni bon, ki ga prodajalec Bambusmania proti plačilu pošlje po pošti. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Bambusmania.

Darilni bon je mogoče kupiti v spletni trgovini Bambusmania. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih proizvodov.

Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače navedeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V kolikor je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, razlike ne vračamo.

Uporaba darilnega bona

Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. Ob zaključku naročila pred plačilom v polje za vnos kode popusta vpišite kodo darilnega bona in s klikom na gumb "Uporabi kodo popusta" potrdite vnos kode. Vrednost darilnega bona se odšteje od zneska nakupa.

 • - Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust ali promocijske kode.
 • - Kode za popust in promocijske kode se ne seštevajo.
 • - Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.
 • - Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Koda za popust in promocijska koda

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Bambusmania. Aktivno kodo lahko najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od daril do popustov, odvisno od posamezne akcije. Vsaka koda je časovno omejena in se lahko uporabi le v navedenem roku. Kode po izteku veljavnosti ni možno uporabiti.

  • Uporaba kode za popust in promocijske kode:

Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. Ob zaključku naročila pred plačilom v polje za vnos kode popusta vpišite kodo darilnega bona ali kodo popusta in s klikom na gumb "Uporabi kodo popusta". Vrednost darilnega bona se odšteje od zneska nakupa.


Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani bambusmania.com izberite izdelek in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Z nakupovanjem lahko nadaljujete ali pa opravite nakup s klikom na klikom na ikono košarice v desnem zgornjem kotu. Nakup lahko opravite na dva načina:

a) Daljši način: s klikom na gumb »View cart« lahko preverite podrobnosti košarice in vsebino poljubno urejate. S klikom na gumb ''Nadaljuj nakupovanje '' se lahko vrnete nazaj v spletno trgovino. Gumb »Nadaljujte na plačilo« pa izberete V kolikor pa ste se odločili nakup zaključiti.

b) Krajši način: po kliku na ikono košarice takoj nadaljujete na povezavo »Nakup«, ki vas preusmeri na zadnja dva koraka pred zaključkom naročila: 1. korak: dostava, 2. korak pregled in plačila.

II. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani bambusmania.com se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) prikažejo izdelki, ki jih med brskanjem po spletni trgovini dodate v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na ikono košarice in nato na ikono smetnjaka. Če želite dodati določen izdelek v košarico, preprosto kliknete nazaj na spletno trgovino in nadaljujete z izbiro izdelkov.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

1. korak: DOSTAVA
 • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-poštni naslov, naslov ulice, mesto, poštno številko, državo in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Načini dostave: Naročene izdelke dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je odvisen od vrednosti nakupa.
 • S klikom na gumb »Naslednja« vas prestavi na naslednji korak.
2. korak: PREGLED IN PLAČILA
 • Način plačila: Izbira se lahko med tremi načini plačila: plačilo po povzetju (z gotovino), plačilo po predračunu ali PayPal plačilo.
 • Darilni bon, promocijska koda, koda za popust: Če imate veljaven darilni bon, kodo za popust ali promocijsko kodo jo vpišite v ustrezno polje pod povezavo ''Uporabi kodo popusta'' in izberite gumb »Uporabi popust«.
 • Povzetek naročila: Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek pakiranja in poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo. Povzeti so tudi podatki o naslovu in načinu dostave.

IV. Zaključek naročila: Pred zaključkom nakupa lahko pregledate posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ste je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Naročilo potrdite s klikom na gumb »Oddaj naročilo«. Z oddajo spletnega naročila se strinjate z izbiro načina plačila in s pogoji poslovanja. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst, ki potrjuje oddano naročilo in izpiše številko oddanega naročila.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

Bambusmania lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca na njegovo telefonsko številko ali elektronski naslov.

Pri dobavi izdelkov, ki jih Bambusmania nima na zalogi, je Bambusmania izključno vezana na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi izdelek. V tem primeru bo kupec sproti obveščen preko elektronske pošte o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo izdelkov.

Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to vselej sporoči na naš elektronski naslov. Izdelek bo tako odstranjen iz naročila in kupcu povrnjena morebitna že vplačana sredstva. Ostali izdelki iz naročila pa bodo po izbiri kupca dostavljeni ali pa bo naročilo v celoti stornirano.

Bambusmania ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave izdelkov, ki jih Bambusmania nima na zalogi.

Bambusmania v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da je ob zaključku naročila potrebno vpisati še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema naročila prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo proizvode za namene izven svoje pridobitne dejavnosti.

Odstop od pogodbe potrošnik najprej sporoči na e-pošto prodajalca: info@nobel.si ali info@bambusmania.com.

Obrazec za odstop od pogodbe je na voljo tukaj.

Obrazec je potrebno v celoti izpolniti in priložiti v paket skupaj s proizvodi, ki jih kupec želi vrniti.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe podjetju vrniti proizvode. Potrošnik proizvode vrne na naslov: NOBEL, spletna trgovina in storitve, Sandra Bera s.p., Letuš 171C, 3327 Šmartno ob Paki.

Potrošnik mora proizvod vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je le-ta uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik proizvodov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus proizvodov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila proizvodov.

Kupcu bo vračilo plačila izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema paketa in obrazca o odstopu od pogodbe.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je proizvod, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila uporabljena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem.

Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Bambusmania.com uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Bambusmania.com v te namene uporablja SSL certifikat visoke zanesljivosti, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Bambusmania se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov - GDPR in ZVOP-1.

Bambusmania za nedoločen čas hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.

Navedeni osebni podatki so uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Bambusmania bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

     • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
     • pošiljatelj bo jasno razviden,
     • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne in pogoji udeležbe jasno določeni,
     • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Bambusmania izrecno spoštovala.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih uporabniki napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Bambusmania omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih pregleda. Bambusmania ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po naši oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Bambusmania ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Bambusmania, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Bambusmania.

Omejitev odgovornosti

Bambusmania se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njeni spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Bambusmania včasih ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo Bambusmania kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Bambusmania ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Bambusmania mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Bambusmania ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Čeprav se Bambusmania trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

Pritožbe in spori

Bambusmania spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Bambusmania se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@nobel.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Bambusmania v primeru pritožb deluje v smeri sporazumnega reševanja sporov.

Spletna povezava na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna tukaj.

Datum zadnje spremembe splošnih pogojev poslovanja: 24. 5. 2018

Vprašanja?

Stopite v stik z nami.